Producenci
Produkt dnia
Maranta trzcinowa trzcinowata BIO 200g Terrasana
Maranta trzcinowa trzcinowata BIO 200g Terrasana
14,90 zł
Kontakt
BIOżywczy Agnieszka Kogut
ul. Królowej Jadwigi 137, lok 2.12
80-034 Gdańsk

telefon: +48 881 917 355
e-mail: biuro@biozywczy.pl

Makaron kukurydziano-ryżowy spaghetti bezglutenowy BIO 250 g - ALCE NERO

Dostępność: 0
Cena: 8,30 zł 8.30
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: Alce Nero
Kod produktu: 865

Opis

 Makaron kukurydziano-ryżowy spaghetti bezglutenowy BIO 250 g - ALCE NERO

 

Składniki:
mąka kukurydziana* (70%), mąka ryżowa* (30%) (*certyfikowany składnik ekologiczny )

Opis:
Makaron bezglutenowy wytwarzany według specjalnej receptury, żeby uzyskać smak podobny do makaronu ze zwykłej pszenicy durum.

Sposób przygotowania:
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 8/10 min.


Wartość odżywcza w 100 g:

  • Wartość energetyczna: 1499 kJ / 353 kcal;
  • Tłuszcz: 1,40 g;
    • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,50 g;
  • Węglowodany: 77,0 g;
    • w tym cukry: 2,0 g;
  • Błonnik:  1 g;
  • Białko: 7 g;
  • Sól: 0,05 g.

 

Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać łubin oraz soję.

Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dane techniczne

Bezglutenowe Tak
Bezglutenowe z certyfikatem Tak
BIO / EKO Tak
Bez białego cukru Tak
Bezmleczne Tak
Bez jajek Tak

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl